Skiën tijdens de Paasvakantie 2025

Waarom de zoektocht naar paaseitjes niet eens in de bergen houden? Indien u met Pasen wilt skiën, vindt u bij ons gegarandeerd het passende aanbod! Of u nu alleen gaat, met de hele familie of romantisch met z'n tweetjes - deze skivakantie zult u beslist niet meer vergeten. Omdat de ervaring ons nu eenmaal leert dat veel skifans met Pasen de bergen intrekken, moet u zich haasten. Grasduin door onze aanbiedingen en verzeker u van uw skivakantie tijdens Pasen 2023.

Skiën tijdens de Paasvakantie 2025
Skiën tijdens de Paasvakantie 2025

Waarom tijdens Pasen op skivakantie?

Een skivakantie tijdens Pasen is vooral vanwege de feestdagen al een goede optie: tijdens de Paasdagen hoef je geen of slechts weinig vakantie op te nemen om op skireis te kunnen gaan. Een skivakantie tijdens het Paasfeest is bovendien dankzij de Paasvakantie ideaal voor gezinnen met kinderen, die zich normaal gesproken aan de schoolvakanties van de kinderen moeten houden. Zo kan het eieren zoeken met de familie perfect in de bergen plaatsvinden! Wat bovendien nog spreekt voor een skivakantie tijdens Pasen: het mooie voorjaarsweer. Skiën in de zon is een hele bijzondere ervaring en de kansen daarop zijn tijdens Pasen bijzonder hoog.

Welke skigebieden bieden met Pasen nog sneeuwzekerheid?

Een vraag die veel skiërs in deze tijd van het jaar bezighoudt is: ligt er met Pasen eigenlijk nog wel sneeuw? Het antwoord: natuurlijk! Diverse, sneeuwzekere gletsjerskigebieden in Oostenrijk zoals de Stubaier gletsjer of de Pitztaler gletsjer bieden optimale voorwaarden om het hele jaar door te kunnen skiën. Ook met een skivakantie in het Zillertal tijdens de Paasdagen kan niets verkeerd gaan: met de Zillertaler Superskipass heb je een grote keuze aan pistes en skigebieden. In ieder geval in het skigebied Hintertuxer Gletscher kan je nog van een sneeuwzekere vakantie tijdens Pasen genieten. Ook in Duitsland op de hoogste berg, de Zugspitze, of in Zwitserland in het "Matterhorn ski paradise" bij Zermatt is sneeuwgebrek tijdens Pasen een onbekend begrip! Maar niet alleen gletsjers garanderen een sneeuwzekere skivakantie tijdens Pasen: ook hooggelegen skigebieden zoals Chamonix en Les 3 Vallées in Frankrijk of Sölden en Ischgl in Oostenrijk beschikken normaal gesproken tijdens Pasen over voldoende sneeuw voor een geslaagde vakantie. Wie tijdens de feestdagen eens echt ergens anders heen wil, kan terecht in Canada in het skigebied Whistler. Hier kan je zelfs in de zomermaanden nog skiën.

Welke activiteiten en evenementen zijn er tijdens Pasen in de skigebieden?

Veel skigebieden bieden hun gasten tijdens de Paasdagen verschillende evenementen zoals Paasfeesten voor gezinnen, eieren zoeken of andere Paasevents aan. Op de Hintertuxer gletsjer vinden tijdens Pasen de "Flower Pow(d)er weken" plaats, die enkele evenementen zoals een rit met een pistevoertuig, Early-Bird-Skiing en après-skifeesten aanbieden. Een ander belangrijk hoogtepunt tijdens Pasen is in Ischgl te vinden: het "Top of the Mountain Easter Concert" maakt jaarlijks vele skiërs enthousiast. Enkele sterren treden hier op het Idalp-podium in de Silvretta Arena op.

Waar moet je bij een skivakantie tijdens Pasen op letten?

Een skivakantie tijdens Pasen is onder veel skiërs zeer populair, zodat het raadzaam is op tijd de beste accommodaties te boeken. Als je spontaan besluit om tijdens Pasen op skivakantie te gaan, vind je bij onze Last-Minutes wat je zoekt. Je moet dan echter niet teveel naar één bepaald skigebied of bepaalde accommodatie willen. Wij kunnen je er echter van verzekeren: skiën kan je in de Alpen optimaal in vele gebieden en het passende aanbod voor uw skivakantie tijdens Pasen is er zeker!Tijdens de heenreis met Pasen zijn de wegen en snelwegen normaal gesproken erg druk, zodat een vroeg vertrek met de auto de moeite waard is. Naast de gebruikelijke bagage voor uw skivakantie tijdens Pasen geldt vooral voor gezinnen: vergeet de paaseieren en de cadeautjes voor de kinderen niet!