Klantbeoordeling

Silvaplana

12 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 10,0
Skigebied 10,0

Skigebied Corvatsch - Sils - Silvaplana

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.303 m Gondelbaan: 3
Het laagste punt: 1.797 m Pistes in totaal: 120 km
Hoogte skioord: 1.815 m
Pistes:
13 km
Liften in totaal: 14
Pistes:
89 km
Sleepliften: 5
Pistes:
18 km
Stoeltjesliften: 6 Skiroutes: 2 km

Skigebied Corvatsch - Sils - Silvaplana

Met de skipas "ENGADIN St. Moritz Mountain Pool" heeft u de mogelijkheid om een totaal van 326 pistekilometers incl. skiroutes te verkennen. De 53 liften bieden ideale toegang tot een van de grootste skiregio's van Zwitserland. De skipas omvat de skigebieden Corviglia, Corvatsch en Diavolezza en een paar kleinere gebieden die eersteklas skiplezier bieden. Op een hoogte van 1.797 - 1303 m brengen de modernste liften iedereen naar zijn doel, of het nou de piste of de gourmet-tempel is.

Wereldkampioen-achtige afdalingen gaan naar beneden richting Celerina, en Furtschellas is met de wat makkelijkere pistes ideaal voor families. Bij "Piz Corvatsch" kunt u een prachtig alpine beeld met brede gletsjerhellingen verwachten. De langste afdaling is de "Diavolezza-Morteratsch" met 10 km, die alleen geschikt is voor de profs. Bij de moeilijkste pistes horen "Olympia" en die bij de "Piz Lagalb", die met steile noordelijke kanten, diepsneeuwterrein en buckelpistes alleen geschikt is voor geoefende skiërs. Een bijzonder natuurspektakel onthult de afdaling over de Morteratschgletsjer, die alleen door zeer ervaren skiërs gebruikt mag worden. Ook freestylers komen aan hun trekken, want er zijn twee populaire funparken in de gebieden "Corvatsch" en "Corviglia".
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Silvaplana

Nachtskiën is in Zwitserland net zoals in andere Alpenlanden een populaire mogelijkheid om de pistes ook buiten de bedrijfstijden te gebruiken. In de buurt van het dorp Silvaplana ligt zelfs de langste nachtskipiste van Zwitserland in het nachtskigebied Corvatsch. Daar vindt elke vrijdag vanaf 19 uur de zogenaamde "Snow Night" plaats, waarbij je tot 1 uur aan het nachtskiën kunt deelnemen. Wie tijdens het nachtskiën een lichamelijke versterking nodig heeft, kan terecht in restaurant Murtèl bij het middelstation van de Corvatsch. De liftkaarten voor het nachtskiën zijn ter plaatse verkrijgbaar. Naast de "Snow Night" kan de nachtskipiste op de nadere dagen van de week ook privé of voor groepen worden gereserveerd, zodat wintersporters in alle rust van het nachtelijke skiplezier kunnen genieten (meer informatie ter plaatse verkrijgbaar).

Après-ski Silvaplana

De après-ski in Silvaplana en de meeste andere plaatsen in de Oberengadin is wat rustiger, de feestjes zijn voornamelijk in St. Moritz. Meer dan 150 officiële evenementen zorgen voor voldoende afwisseling. Al op de pistes bieden talrijke restaurants en bars verschillende lekkernijen. Feestbeesten moeten eens naar de "Hossa-Bar" op de Corvatsch. In de plaats zelf kunt u kiezen tussen een traditioneel restaurant en verschillende clubs, zoals de legendarische club "Vivai". Wie liever sportief bezig is kan op de schaatsbaan rondjes draaien of tijdens een wandeling de omgeving verkennen. Er zijn ook exclusieve aanbiedingen als paragliding, parachute springen of winter-golf.

Snowpark: Corvatsch Freestyle Park Silvaplana

Het Corvatsch Freestyle Park biedt verschillende lines voor elk niveau. Beginners kunnen evenals de pro's op diverse kickers, rails en boxen trucjes oefenen. Zelfs een kleine halfpipe en een bagjump - voor degenen die liever veilig oefenen - zijn aanwezig. Een boardercross route completeert het aanbod. In het park vonden al meerdere internationale wedstrijden plaats.

Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Corvatsch - Sils - Silvaplana niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Corvatsch - Sils - Silvaplana

Het testrapport Corvatsch - Sils - Silvaplana is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Silvaplana

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Silvaplana

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter