Skivakantie Tirol

Tirol is zeker één van de beroemde regio's, waar je het eerst aan denkt bij het trefwoord wintervakantie. En met de slogan "Hart van de Alpen" maakt de provincie reclame voor het ongelofelijk grote vakantieaanbod, dat voor wintersporters geen wens onvervuld laat. Elke wintersporter vindt in deze grote en veelzijdige regio definitief zijn lievelingspiste. Nieuwsgierig hoe je je Tiroolse skivakantie met ons kunt invullen? Bekijk dan nu onze aanbiedingen!

Skivakantie Tirol
Skivakantie Tirol

De skiregio Tirol

De naam Tirol spreekt boekdelen over de bekendste skiregio in de Alpen. En met ongeveer 80 skigebieden is hier ski- en snowboardplezier voor elk niveau mogelijk. Ook in de herfst of de lente staat de regio klaar voor winterplezier, omdat de doorgaans tot juni geopende gletsjerpistes het droombeeld van een skiregio nog perfecter maken. Wat de keuze aan overige wintersportmogelijkheden aangaat, is er ook zeker geen reden tot klagen: schaatsen, rodelen, winterwandelen, hondensleetochten en nog veel meer - Tirol biedt alles wat het wintersporthart begeert.

Skiën in Tirol

Op hoogtes tussen 600 en 3.340 m vind je in Tirol ongeveer 3.400 afwisselende pistekilometers van alle moeilijkheidsniveaus. Met de comfortabele liften en de moderne infrastructuur is deze regio zeer populair, zowel onder beginners als onder experts. Gezinnen komen bijvoorbeeld op vele groene, blauwe en rode afdalingen aan hun trekken. Voor experts die ook van zwarte pistes houden, zijn bijvoorbeeld de Arlberg of het Zillertal zeer geschikte bestemmingen. Ook aan freestylers en nachtskiërs is gedacht, zodat ook deze wintersporters hun plezier vinden in de Tiroolse skigebieden.

Omdat Tirol veel samenhangende skigebieden kent, geven de skipassen ruimte voor vrijheid en afwisseling. Voor kinderen en senioren zijn er in de meeste gebieden kortingen. Het meest uitgebreid is de Snow Card Tirol, waarmee grenzeloos skiplezier in de gehele provincie mogelijk is. Natuurlijk zijn er ook skipassen per gebied, speciale passen voor gletsjerpistes en bijvoorbeeld jaarkaarten voor wintersporters die er maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Overige activiteiten in Tirol

In top skiregio's zoals Tirol komen vakantiegangers niet alleen om te skiën, maar ook voor plezier naast de pistes. Daarvoor zorgen in Tirol onder andere ongeveer 4.000 km loipes alsmede 250 rodelbanen en 3.900 km winterwandelroutes. Deze lopen langs bevroren meren en door diep besneeuwde bossen. 's Avonds verwennen de vele restaurants je met de beste Tiroolse keuken en zeker ook met schnaps.
Laat u betoveren door het Hart van de Alpen! Met onze aanbiedingen in Tirol wordt uw skivakantie absoluut een hoogtepunt!