Klantbeoordeling

VS

5 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaatsen 7,5
Skigebieden 8,0

Skigebieden VS

Skigebieden VS

De VS biedt talloze mogelijkheden om wintersport uit te oefenen. In het bijzonder in de staten Colorado en Utah in de Rocky Mountains, maar ook Californië en Nevada bieden in bijna elk dal een of meerdere skigebieden.

Wereldberoemd is de Champagne Powder van de Rocky Mountains. Door de droge lucht is de sneeuw hier bijzonder poederig waardoor er zelfs voor beginners perfecte diepsneeuwafdalingen zijn. Het bijzondere klimaat van de Rocky Mountains staat de natuur toe, ook in de hogere gebieden, te vegeteren. De boomgrens gaat hier tot een hoogte van 3.750 m. De grootste skigebieden in de Rocky Mountains zijn verspreid over de talrijke toppen en beschikken tot over 100 liftinstallaties en 4.000 hectare skiafdalingen. Daaronder bekende regio's zoals Vail, Summit Area, Aspen-Snowmass, Lake Tahoe en vele meer. Naast het grote deel van veeleisende skipistes bieden de meeste skigebieden Bowls aan. Hier gaat het om skiroutes, die nog niet geprepareerd zijn.

Talrijke Amerikaanse skigebieden zijn regelmatig gastheer van wereldcupwedstrijden en alpine wereldkampioenschappen. In de skigebieden van Vail/Beaver Creek en Aspen-Snowmass is bovendien de jet-set genesteld. Het kan hier zomaar gebeuren, dat George Clooney of Arnold Schwarzenegger naast je in de lift zit. Service wordt in de VS met hoofdletters geschreven. Er zijn nauwelijks wachttijden bij de liftstations. Servicekrachten in de skigebieden helpen je aan water en zonnecreme en op koude dagen krijg je in de stoeltjesliften een dekentje om je warm te houden.

Après-ski VS

Keep the party going! Dat is ook het motto van après-ski in de VS. Colorado, Californië of andere skiregio’s: overal zijn er talrijke après-skigelegenheden die niet enkel bij een jong publiek geliefd zijn. Wie het liever rustiger heeft, brengt de avond romantisch door aan het haardvuur in een van de betere restaurants. In restaurants worden gewoonlijk ook geen tafels gereserveerd, maar wacht men aan de bar tot de volgende tafel vrij is. De Amerikaanse keuken staat bekend voor de bereiding van gegrild rundvlees. In geen enkel land komt de vleesliefhebber zo zeer aan zijn trekken. Of het nu filet Mignon, New York steak, T-Bone-steak of burgers zijn: men kan elke dag een ander vleesgerecht eten. Omdat kelners een vrij laag loon krijgen, zijn ze op een fooi van hun klanten aangewezen. Je wordt daarom zeer vriendelijk en hoffelijk bediend, maar daartegenover staat dat ze fooi verwachten, wat ongeveer 20% van de prijs bedraagt.

De keuze aan sportieve après-skiactiviteiten is, zoals alles in de VS, groot: sneeuwschoenwandelingen, sneeuwmobieltours en paarden- en hondensledentochten zijn maar enkele voorbeelden.