Klantbeoordeling

Pinzolo (Madonna di Campiglio)

28 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 9,0

Skigebied Pinzolo

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.100 m Gondelbaan: 5
Het laagste punt: 800 m Pistes in totaal: 32 km
Hoogte skioord: 770 m
Pistes:
4 km
Liften in totaal: 14
Pistes:
13 km
Sleepliften: 2
Pistes:
15 km
Stoeltjesliften: 7

Skigebied Pinzolo

Met de skipas "Pinzolo" opent zich een klein maar fijn familieskigebied rondom de Doss del Sabion op in totaal 32 km piste. 14 liften staan hier tussen 800 en 2.100 m hoogte tot uw beschikking. De overwegend makkelijk tot middelzware pistes zijn perfect geschikt om het wintersporten onder de knie te krijgen. Bovendien is er een speciaal vakantieprogramma voor kinderen, hierdoor is het overzichtelijke skigebied uiterst geschikt voor kinderen.

De langste piste is ca. 5,2 km lang en voor gevorderden aan te raden. Cracks kunnen de zwarte "Pista Competition" afracen, hier vindt al jaren de belangrijkste skiregio van de regio plaats. Voor snowboarders biedt het skigebied bij Busa di Grual een funpark met tables, slides, jumps en een halfpipe. Dit funpark biedt voor alle niveaus wat, maar neigt meer naar het beginnersniveau, net als de rest van het skigebied. Pinzolo is ook met de skischakel Madonna di Campiglio-Val di Sole verbonden via een cabinelift. Wie wil kan ter plaatse een skipas voor dit skigebied kopen en de gehele skischakel ontdekken.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Pisteplan Pinzolo
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Pinzolo (Madonna di Campiglio)

In Pinzolo (Madonna di Campiglio) laat Italië zien dat ook tijdens het skiën 'dolce vita' geldt: het nachtskigebied heeft voor zijn gasten een bijzonder hoogtepunt in petto. Wie wil nachtskiën, kan daarvoor een eigen wereldkampioenpiste van zwart moeilijkheidsniveau huren: wat decadent klinkt, is natuurlijk ook niet goedkoop. Niet minder mooi en onder dezelfde sterrenhemel, maar duidelijk voordeliger, is het nachtskiën in Folgarida Marilleva. Op slechts een steenworp afstand van Pinzolo zijn meerdere keren per week de geprepareerde afdalingen voor het verlengde skiplezier tot in de nacht geopend. Voor de inwendige mens en de sfeer op en naast de pistes wordt natuurlijk ook tijdens het nachtskiën goed gezorgd.

Après-ski Pinzolo (Madonna di Campiglio)

In Pinzolo gaat het er een stuk rustiger aan toe als in het daarnaast gelegen Madonna di Campiglio. Daardoor is het preisniveau in Pinzolo ook een stuk lager. In de avond kan men in de restaurants genieten van de regionale specialiteiten en daarna de dag in een bar onder genot van een drankje rustig afsluiten.

Maar ook overdag is er naast de piste genoeg te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een prachtige rit door het sneeuwlandschap met een paardensleekoets of een hondensleerit. Voldoende spanning wordt tevens gegarandeerd bij een paravlucht vanaf Doss del Sabion! Bovendien biedt het plaatsje een zwembad, een modern ijsstadion met mogelijkheden voor een potje curling of ijsklimmen op een bevroren waterval! Natuurlijk loont een uitstapje naar het mooie Madonna di Campiglio zich ook. Hier kunt u heerlijk door de voetgangers-zone slenteren, met een beetje geluk treft u ook nog een celebrity!

Snowpark: Snowpark Brenta Park Pinzolo (Madonna di Campiglio)

Zoals is bijna ieder Italiaans skigebied, wacht ook in Pinzolo een mooi snowpark op u. Deze is te bereiken met een 4-persoons-stoeltjeslift (Grual). Het "Brenta Park" biedt u verschillende obstakels, voor ieder niveau is er iets te vinden en wordt er een uitdaging geboden. Het hogere gedeelte is vooral geschikt voor gevorderden. Jumps van 6-9 m lengte, een flat rail, een 9 m lange rainbow box en een flat-down rail zorgen ervoor dat u uw creativiteit in de vrije loop kunt laten gaan.

Lager gelegen in het snowpark vinden nieuwelingen de ruimte, hier zijn verschillende fun boxen, kleine rails en vele gemakkelijke jumps te vinden. Deze bieden u de mogelijkheden om het freestyler te ontdekken en sprongen te oefenen. Het maakt dus niet uit of u voor de eerste keer in een fun park bent, of al een echte expert bent. U vindt hier sowieso wat en het is zeker dat u plezier zult beleven!

Is het skigebied Pinzolo niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Pinzolo

Het testrapport Pinzolo is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Pinzolo (Madonna di Campiglio)

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Pinzolo (Madonna di Campiglio)

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter