Klantbeoordeling

Cortina d'Ampezzo

50 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,8
Skigebied 8,8
Pistekaart
Cortina d'Ampezzo
Pistekaart Cortina d'Ampezzo
Informatie over het skigebied
Cortina d'Ampezzo
Het hoogste punt: 2.924 m
Het laagste punt: 1.224 m
Hoogte skioord: 1.211 m
Liften in totaal: 31
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 19
Gondelbaan: 6
Pistes in totaal: 120 km
Pistes:
45 km
Pistes:
59 km
Pistes:
16 km

Skivakantie Cortina d'Ampezzo - Olympische pisten met internationale flair!

Cortina d'Ampezzo

Het mondaine Dolomietenstadje Cortina d'Ampezzo ligt in de regio Veneto op een hoogte van 1.211 m en wordt van de Dolomietenkorfen van de Tofana, de Monte Cristallo en de Sorapis gedomineerd, die prachtig boven de 3.000 m liggen. De plaats waar de Olympische Winterspelen van 1956 hebben plaatsgevonden, is ver over de Italiaanse grens bekend geworden door de prachtige pistes en loipen evenals door de bijzondere flair.

Na een zware skidag op de sporen van de Olympische Kampioenschappen van toen, kunt u de avond op het beroemde shoppingsparadijs „Corso Italia“ afsluiten. Hier kunt u samen met de Italiaanse kopstukken flaneren! Geniet u ook van de grote veelvoud aan lokale specialiteiten van deze plaats: van de Nouvelle Cuisine, over pizzeria's evenals berg-en weidehutten, waar men kostelijke huis gerechten serveert, worden vele specialiteiten aangeboden.

Cadore

Cadore is een regio in de Bellunese Dolomieten met een zeer gevarieerd landschap, dat 's winters in een witte wonderwereld verandert. De gekartelde toppen van de omliggende berggroepen van de Dolomieten gaan van steile rotswanden over in groene almvlaktes en bossen en zijn kenmerkend voor de regio.

De majestueuze Monte Antelao (3.264 m) torent hoog boven de regio uit. Aan de voet van de op een na hoogste berg van de Dolomieten, na de Marmolada, liggen meerdere traditionele dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De prachtige Venetiaanse architectuur zorgt voor een koninklijke charme. Door een zijdal stroomt de rivier de Boite die in het noordwesten een vallei bereikt waarin de beroemde wintersportplaats Cortina d'Ampezzo ligt.

Vervoer Cortina d'Ampezzo

  • Trein: Dobbiaco Toblach (ca. 30 km), Calalzo di Cadore (ca. 35 km)
  • Vliegtuig: Venetië (ca. 150 km), Innsbruck (ca. 165 km)

Artikelen over Cortina d'Ampezzo

alle artikelen

Accommodaties in Cortina d'Ampezzo

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Cortina d'Ampezzo

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter