Skigebieds-consultant
Zo vind je jouw perfecte skigebied:
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Wij geven je de skigebieden die optimaal bij deze wensen aansluiten!
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Jouw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Pejo

18 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 8,9

Skigebied Pejo 3000

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.000 m Gondelbaan: 2
Het laagste punt: 1.400 m Pistes in totaal: 20,2 km
Hoogte skioord: 1.400 m
Pistes:
5 km
Liften in totaal: 10
Pistes:
13 km
Sleepliften: 4
Pistes:
2,2 km
Stoeltjesliften: 4

Skigebied Pejo 3000

Het skigebied Pejo 3000 ligt op de flanken van de Monte Vioz. De toegang tot het skigebied ligt in het dorpsdeel Pejo Fonti, op ongeveer 4 km van Cogolo di Pejo en beschikt over een goede verbinding met een skibus. De pistes liggen op 1.200 m tot 3.000 m en worden ontsloten door zeven liften. De meeste van de 21 pistekilometers zijn gemiddeld moeilijk en met enkele blauwe en zwarte afdalingen is het skigebied geschikt voor elk niveau. De 100-persoonsgondelbaan "Pejo 3000" brengt wintersporters van het middelstation Tarlenta naar het hoogste punt in het skigebied. Vanaf hier heb je een geweldig panorama op de Ortler-Cevedale-groep. Een rode afdaling loopt naar de overige pistes die eveneens rood gemarkeerd zijn. In het onderste deel liggen twee blauwe afdalingen. Drie bergrestaurants zorgen voor de lichamelijke mens in de middagpauze.

Ongeveer de helft van de pistes kan kunstmatig worden besneeuwd, waaronder ook de rode dalafdaling. Dit is de langste piste in het skigebied, welke met een lengte van maar liefst 8 km naar het dalstation loopt. In het onderste gedeelte vlakt de afdaling af tot een blauwe piste. Vanaf het bergstation van de 6-persoonsgondelbaan "Cabinovia" loopt bovendien de zwarte afdaling Nr. 3 naar het dal. Voor de cracks zijn er naast 13 geprepareerde afdalingen drie skiroutes die tussen 500 m en 2,5 km lang zijn.

Gezinnen met kinderen kunnen terecht in het liefdevol ingerichte kinderland direct in Cogolo di Pejo. Hier liegt de een sleeplift voor de blauwe oefenafdaling "Biancaneve" met een lengte van ongeveer 500 m. Daarnaast ligt het "Biancaneve Snowpark", een grote sneeuwspeeltuin voor kinderen met tovertapijt en snowtubingbaan. Twee keer per week wordt het terrein ook in de avond van 20:00 tot 22:00 uur geopend en verlicht.

Met de "Superskirama" upgrade heb je toegang tot 8 skigebieden met in totaal 380 kilometer piste (incl. freeride pistes) en 150 liften in de regio. Naast het skigebied "Pejo" vind je gevarieerde pistes in onder meer Pontedilegno Tonale, Folgarida-Marilleva, Madonna di Campiglio en Monte Bondone. Er is hier voor iedere wintersporter wat wils!

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Pejo

De skigebieden in Italië bieden net zoals in de Alpiene buurlanden veel fun en amusement op de pistes. Daar hoort zeker ook het nachtskiën bij. In Trentino is dit dan ook zeer populair. In het skigebied Pejo 3000 wordt de piste "Mezoli" met een lengte van ongeveer 1 km twee keer per week in de avond verlicht. De piste ligt in het centrum van het skigebied bij de 2-persoonsstoeltjeslift Mezoli. De verlengde openingstijden zijn van 20:45 tot 22:45 uur. Direct daarnaast kunt u in het bergrestaurant Scoiattolo terecht voor een hapje en een drankje. Bovendien wordt twee keer per week het kinderland bij de sleeplift Cogolo di Pejo in de avond geopend. Van 20:00 tot 22:00 uur wordt de oefenhelling en het speelgedeelte verlicht. Alle bezitters van een meerdaagse skipas kunnen het nachtskiaanbod van Pejo gratis gebruiken.

Après-ski Pejo

In het gezinsvriendelijke skigebied Pejo 3000 is après-ski zeker mogelijk, zij het op kleine schaal. De skihut Scoiattolo te midden van de pistes nodigt in de namiddag uit tot après-ski in de Open-Air-bar. Hier staat een goede sfeer op het programma en op het houten zonneterras wordt graag gedanst.

In Pejo is het na de skidag heel gezellig. Er zijn leuke winkels en de restaurants serveren heerlijke plaatselijke gerechten. In Pejo Cogolo en ook in Pejo Fonti dicht bij de liften liggen kindvriendelijke schaatsbanen. Voor kinderen is een ritje met de "Minicar", een miniatuur-raceauto op een kleine ijsbaan een hoogtepunt.

Wie geïnteresseerd is in het cultureel erfgoed en in de geschiedenis van de plaatsen kan in Pejo de kerk met vele fresco's, een burchtruïne en het volksmuseum bezoeken. Dankzij de borrelende genezende bronnen is Pejo ook bekend als kuuroord. Meerdere thermale baden en spa's bieden vele kuurbehandelingen en baden aan. Met de "Terme di Pejo" ligt in Pejo Fonti één van de grote thermale baden.

Daarnaast biedt het nationaalpark Stilfserjoch onbeperkte mogelijkheden om actief van de natuur te genieten. Populair zijn bijvoorbeeld begeleide sneeuwschoen- en winterandelingen. Ook vijf verschillende Nordic Walking-routes worden in het Pejo-dal vrijgemaakt. De verdere omgeving kan eenvoudig met de elektrische trein "Dolomiti Express" worden ontdekt, die door het Val di Sole rijdt.

Snowpark: Pejo Sunpark Pejo

Sinds de winter 2016/2017 is er in het skigebied Pejo 3000 een snowpark. Het "Pejo Sunpark" ligt op ongeveer 1.500 m hoogte bij de eveneens nieuwe Saroden-piste, een rode afdaling bij de Saroden-stoeltjeslift. De 300 m lange line van het park biedt alles wat een freestyler zich kan wensen: een 6 m flatbox, 6 m rainbowbox, 6 m buttlerbox, 6 m rail, 3 m en 4 m kinkedbox alsmede meerdere hoge schansen tussen 3 m en 8 m. Voor kinderen ligt in het gedeelte Dosso del Blanco een Kids Easy Park met een 3 m box en een mini-kicker.

Is het skigebied Pejo 3000 niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Pejo 3000

Het testrapport Pejo 3000 is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Pejo

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Pejo

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen