Skigebieds-consultant
Zo vind je jouw perfecte skigebied:
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Wij geven je de skigebieden die optimaal bij deze wensen aansluiten!
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Jouw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Klantbeoordeling

Castione della Presolana

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Skigebied Presolana-Monte Pora

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 1.880 m Gondelbaan: 0
Het laagste punt: 1.200 m Pistes in totaal: 28 km
Hoogte skioord: 986 m
Pistes:
9 km
Liften in totaal: 15
Pistes:
15 km
Sleepliften: 9
Pistes:
4 km
Stoeltjesliften: 6

Skigebied Presolana-Monte Pora

Met de skipas "Presolana-Monte Pora" heb je de beschikking over 28 km pistes op twee skibergen. De pistes liggen op 1.200 m tot 1.880 m hoogte. Direct boven Castione ligt het skigebied Presolana op de Donico (1.200 m). Het dalgedeelte kenmerkt zich door een open alm met een brede skihelling, het bovenste gedeelte van de pistes ligt deels tussen beboste hellingen. Op de Donico vind je zes liften en ongeveer 7 km pistes, waarvan 4 km blauw en 3 km rood is gemarkeerd.

Het grotere deel van het skigebied met veelzijdige pistes ligt op de Monte Pora (1.880 m). De pistes in dit gebied liggen tot op sneeuwzekere 1.900 m hoogte in een gebied zonder bomen. Hier heb je de beschikking over negen liften en 21 km pistes, waaronder 5 km blauwe, 12 km rode en 4 km zwarte afdalingen. Op de Monte Pore liggen pistes van verschillende moeilijkheidsniveaus voor gevorderden, waaronder veel rode panoramapistes alsmede een gevarieerde afdaling bij Vareno. Voor freestylers is er een snowpark bij de rode afdaling nr. 25, die kunstmatig kan worden besneeuwd. Twee skischolen geven professionele les aan kleintjes.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Castione della Presolana

Voor de klassieke après-ski raden we vooral twee hutten aan: bij het dalstation van de Colle-Vareno-stoeltjeslift lokt de "Vareno-bar" met bijzondere service zoals het populaire happy hour en Wi-Fi voor gasten. In de "Baita Terme" bij het bergstation van de 4-persoonsstoeltjeslift Malga Pora gaat gezelligheid gepaard met feeststemming. Hier vind je een mooi zonneterras, een Wi-Fi-zone en een laadpunt voor smartphones. Op vrijdag is de location in het kader van het nachtskiën geopend.

Verder is het heuvelachtige landschap rondom Castione perfect geschikt voor sneeuwschoenwandelen en skitoeren. In het Seriana-dal lopen meerdere pittoreske routes door dichte naaldbossen. Één van de sneeuwschoenwandelingen loopt bij de Monte Pora bij Vareno langs de pistes. Ook actieve sporten zoals een ritje met de sneeuwscooter worden hier aangeboden.

's Avonds serveren in Castione della Presolana veel goede restaurants regionale specialiteiten van de beroemde Italiaanse keuken, waaronder heerlijk polenta en edele Bergamo-wijn. Voor uw amusement bevindt zich in het dorp Dorga een kleine bioscoop, de Cinema Presolana Dorga, waar nationale speelfilms en hollywoodklassiekers worden getoond.

Snowpark: Pora Park Castione della Presolana

Het afwisselende skigebied Presolana-Monte Pora biedt ook een hoogtepunt voor freestylers: op 1.600 m hoogte ligt bij de Monte Pora het "Pora Park", een groot freestylegebied met een dozijn hindernissen. Op een ongeveer 180 m lange line liggen rails, boxen en kickers voor beginners en gevorderden. Één keer per week wordt het park 's avonds van 19:30 tot 23 uur verlicht. In de weekenden is er overdag bovendien gave muziek voor de juiste flow.

Is het skigebied Presolana-Monte Pora niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Presolana-Monte Pora

Het testrapport Presolana-Monte Pora is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Castione della Presolana

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Castione della Presolana

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen