Klantbeoordeling

Val d'Allos (Pra Loup)

1.257 Aantal beoordelingen:

81 % Aanbeveling:

Plaats 7,7
Skigebied 7,6
Pistekaart
Val d'Allos/Pra Loup
Pistekaart Val d'Allos/Pra Loup
Informatie over het skigebied
Val d'Allos/Pra Loup
Het hoogste punt: 2.576 m
Het laagste punt: 1.500 m
Hoogte skioord: 1.800 m
Liften in totaal: 43
Sleepliften: 25
Stoeltjesliften: 14
Gondelbaan: 4
Pistes in totaal: 229 km
Pistes:
81 km
Pistes:
113 km
Pistes:
35 km

Skivakantie Val d'Allos/Pra Loup – Zonnige winterpret!

Val d'Allos (Pra Loup)

Val d'Allos – La Foux ligt op een hoogte van 1.800 m in het Département Alpes de Haute Provence in het zuidoosten van Frankrijk. Gelegen in het hart van het nationale park Mercantour biedt Val d'Allos alles wat je voor een mooie vakantie in de sneeuw nodig hebt. Dankzij de bijzondere ligging op de helling, in het skigebied "Espace lumière", profiteert het skidorp van talrijke zonuren, waardoor het voor bezoekers nog aantrekkelijker wordt. Het plaatsje wordt gekenmerkt door met hout gelambriseerde accommodaties en een kleine kerk.

Het plaatsje is ook heel erg geschikt voor families. Zo heeft Val d'Allos de "Familie Plus"-onderscheiding gekregen, waarvan de voorwaarden een familievriendelijke infrastructuur, professionele kinderbegeleiding en een animatie- en activiteitenprogramma voor alle leeftijden zijn.

Espace Lumière

De skiregio "Espace Lumière" ligt in het zuidoosten van Frankrijk aan het einde van Vallée du Haut Verdon op een hoogte van 1.500 tot 2.500 m. In de laatste jaren heeft de regio zich tot een vaste waarde in het Franse skicircuit ontwikkeld. U kunt de pistes verkennen vanuit drie verschillende skidorpen die direct aan of in de skigebieden Val d'Allos-La Foux en Pra-Loup liggen. Afwisselende, grotendeels middelzware pistes beloven plezier en actie voor groot en klein. Het gebied rondom Val d'Allos staat bekend om zijn familievriendelijkheid. Ook voor freestylers kunnen in het gehele gebied volop genieten. Naast drie verschillende snowparken zorgen verschillende boardercross-trajecten voor action en vrijheidsgevoelens.

Vervoer Val d'Allos (Pra Loup)

  • Algemene informatie over de heenreis naar Val d'Allos: Le Col d'Allos is van november t/m mei gesloten, dat wil zeggen dat je niet via Barcelonette in het noorden kunt rijden! Als je "Digne Les Bains" invoert in het navigatiesysteem rijd je via de zuidelijke richting naar Val d'Allos. Bij vragen kunt je je wenden aan de plaatselijke VVV (0033-492 830 281).
  • Treinstation: Digne les Bains (ca. 85 km)
  • Luchthaven: Nice (ca. 130 km), Marseille (ca. 205 km), Grenoble (ca. 300 km), Chambery (ca. 325 km)

Artikelen over Val d'Allos (Pra Loup)

alle artikelen

Accommodaties in Val d'Allos (Pra Loup)

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Val d'Allos (Pra Loup)

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter