Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij je past!
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Als resultaat zie je de dorpjes met een skigebied dat optimaal bij jouw wensen aansluit.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Jouw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Informatie over het skigebied
Les Sybelles
Het hoogste punt: 2.620 m
Het laagste punt: 1.100 m
Hoogte skioord: 1.600 m
Liften in totaal: 72
Sleepliften: 44
Stoeltjesliften: 28
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 310 km
Pistes:
53 km
Pistes:
239 km
Pistes:
18 km
Klantbeoordeling

Les Chalets de l'Arvan II

18 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Accommodatie 7,5
Plaats 8,8
Skigebied 9,0

Skigebied Les Sybelles

Skigebied Les Sybelles

Les Sybelles (1.100 m - 2.620 m) beschikt over een van de grootste skiregio's van Frankrijk met meer dan 310 km aan veelzijdige pistes, het grootste deel daarvan zijn van makkelijk tot middelmatig niveau. In totaal zijn er 6 skigebieden en 72 liften. De heel verschillende gebieden heten Le Corbier, Saint Sorlin d’Arves, St. Jean d’Arves, La Toussuire, Les Bottières en St. Colomban des Villards. Zij liggen aan de voet van de l’Ouillon (2.431 m) en bieden voor elk wat wils.

Naast de 200 km aan rode pistes, biedt de skiwereld hier ideale omstandigheden voor beginners en families met kinderen. Talrijke blauwe pistes zorgen ervoor dat ook beginners een afwisselende dag in de sneeuw kunnen beleven. Maar ook gevorderden komen hier dankzij bijna 19 km aan zwarte pistes gegarandeerd aan hun trekken.

Naast vele, familievriendelijke afdalingen biedt Les Sybelles ook zeer goede diepsneeuwvoorwaarden, onder andere aan l’Ouillon, Bellard en Grand Truc. Wie graag in hoog tempo van een geprepareerde piste wil, zal zijn plezier vinden op de zwarte piste 'Casse Pipe'. Voor freestylers is het snowpark geschikt en nachtskiërs kunnen zich op 2 verlichte pistes uitleven.

In het winterseizoen 2016/2017 heeft het skigebied geïnvesteerd in een nieuwe rode piste van L'Ouillon (2.431 m) en twee splinternieuwe stoeltjesliften. De 4-persoonsstoeltjeslift Ourson als ook de 6-persoonsstoeltjeslift Voie Lacteé ontlasten de Sybelles-Express aan de Pointe du Corbier. Daarnaast wordt de Crozat-zone veranderd en het beginnersgedeelte krijgt twee nieuwe tovertapijten.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Saint Sorlin (Les Sybelles)

Saint Sorlin hoort alleen al dankzij de met veel hout gebouwde gebouwen niet bij de massa van de andere grote skigebieden, ook het nachtskiën wordt hier familiair vormgegeven. Als in het Franse skidorp het nachtskiën plaatsvindt, is het de beurt aan de kleintjes. De kleine kinderen die in de skischool ter plaatse een les volgen, kunnen de "nacht" na het vallen van de duisternis tot dag maken: het nachtskigebied nodigt hen uit de piste met lantaarns naar beneden te skiën en hun kunstjes te presenteren. De kinderen waren nog nooit zo trots! Ook alle andere wintersporters kunnen in Saint Sorlin na het skiën aan hun trekken komen: met fakkels is er een wandeling op grote hoogte mogelijk. Inclusief een panoramisch uitzicht, vaak zelfs met vuurwerk.

Après-ski Saint Sorlin (Les Sybelles)

De après-ski in Saint Sorlin verloopt nogal rustig. Na een belevenisvolle dag op de piste kun je de avond gezellig maken met lekkernijen uit de Savoyse keuken zoals raclette of een kaasfondue. Wie daarna nog niet moe is, kan in de pub 'L'Avalanche' nog biljarten of darts spelen, terwijl de feestbeesten in de discotheek 'D'Sybell Club' kunnen dansen of zich met lekkere cocktails kunnen verwennen. Wie graag een skivrije dag wil hebben, vindt in Saint Sorlin d'Arves vele vrijetijdsmogelijkheden. Sneeuwschoenwandelingen of hondensleeën, snelle ritjes met een quad of paragliding. Aan recreatiemogelijkheden is er hier geen gebrek!

Snowpark: Snowpark Arvapark Saint Sorlin (Les Sybelles)

In het skigebied "Les Sybelles" bevindt zich het "Arvapark" waar voor elke freestyler wat wils is. Het grootste freestylepark van het skigebied ligt in La Toussiere op de L'Ouillon op een hoogte van 2.100 - 2.370 m. Vooral gevorderde riders en freestyle-experts kunnen zich hier uitleven en hun technieken verbeteren op de grote boxen, tables, kickers van de niveaus rood en zwart. Ook is er nog een "easy park" waar beginners hun hartje op kunnen halen met obstacles van het blauwe en groene niveau. Het skigebied telt niet alleen obstacles, maar ook een uitdagende boardercrosspiste van 1,5 km lang. Op de 14 obstacles kan elke boarder zijn trucs showen en zijn skills verbeteren.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Les Sybelles is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Les Sybelles

Het testrapport Les Sybelles is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen