Klantbeoordeling

Chamrousse

6.548 Aantal beoordelingen:

92 % Aanbeveling:

Plaats 8,3
Skigebied 8,4
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Chamrousse
Het hoogste punt: 2.250 m
Het laagste punt: 1.400 m
Hoogte skioord: 1.700 m
Liften in totaal: 16
Sleepliften: 8
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 90 km
Pistes:
45 km
Pistes:
35 km
Pistes:
10 km

Skivakantie Chamrousse – Olympische pistes voor een superprijs!

Chamrousse

Chamrousse ligt op ca. 1.700 m hoogte in het Belladonnemassief, 30 km ten oosten van Grenoble en is vooral door de Olympische Spelen, maar ook als etappeplaats van de Tour de France bekend.

Het westelijke gedeelte van het gebied staat niet alleen garant voor goede sneeuw, maar ook voor veel zon in de namiddag en avond. Een bijzondere attractie is de zonsondergang bij de Franse laagvlakte. In Chamrousse kan men nog heerlijk van de avondzon genieten, terwijl het op de Franse laagvlaktes snel donker wordt. Chamrousse betekent niet voor niets "rode sneeuwvlaktes".

Chamrousse strekt zich uit over een totaaloppervlakte van 1.300 hectare op meerdere niveaus. Vanuit het chaletdorp Bachat Bouloud (1700 m) kan men gemakkelijk met de bus naar de andere stadsdelen Roche Béranger (1.750 m) en Recoin (1.650 m) gaan. Beide stadsdelen bieden nog meer mogelijkheden die bij een moderne wintersportplaats horen, zoals gezellige café's, bars en restaurants, discotheken en natuurlijk diverse winkels om rond te slenteren. Onze gezellige appartementen bieden tevens een prachtig uitzicht.

Belledonne

Het gebergte van Belledonne vormt de westelijke uitloper van de Franse Alpen en strekt zich uit over 60 km van Grenoble tot naar Chambéry. De schilderachtige bergtoppen zorgen niet alleen voor het prachtige en unieke panorama van Grenoble, maar ze zijn ook bij veel wintersporters erg geliefd. In Belledonne vindt men enkele top skigebieden. Chamrousse is bijvoorbeeld al vanaf 1968 bekend als de locatie van de Olympische wedstrijden alpine skiën en de Fransman Jean-Claude Killy schreef hier geschiedenis.

Vervoer Chamrousse

  • Trein: Grenoble (ca. 35 km),
  • Vliegveld: Grenoble (ca. 80 km), Chambéry (ca. 95 km), Lyon (ca. 130 km), Genève (ca. 180 km)

Artikelen over Chamrousse

alle artikelen

Accommodaties in Chamrousse

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Chamrousse

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter