Klantbeoordeling

Canada

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Skigebieden Canada

Skigebieden Canada

Dat skiën niet overal hetzelfde is, is duidelijk. Dit verschil wordt in Canada nog eens extra duidelijk. Totaal anders als in de Europese skigebieden staan de kernwoorden: "freeride en poedersneeuw" hier boven aan de lijst. Iedere lift biedt vele mogelijkheden, zowel on- als off-piste. De piste indeling in Canada is ook anders. De makkelijke pistes worden groen gemarkeerd, de middelzware worden blauw gemarkeerd en middelzware en zware pistes krijgen 1 of respectievelijk 2 zwarte diamanten. Het off-piste terrein wordt daarnaast duidelijk gemarkeerd.

Canada is beroemd door haar champagne-poeder, helikopter-skiën en afdalingen door prachtige besneeuwde bossen. Dankzij de droge lucht is de sneeuw bijzonder poederig. Hierdoor biedt Canada perfecte mogelijkheden voor beginners. Freestylers en poedersneeuwliefhebbers profiteren hier natuurlijk ook van. Daarnaast doet Canada met haar snowparks ook zeker niet onder voor skigebieden in de Alpen.

Het grootste skigebied van Canada is Whistler/Blackcomb. Het moderne skigebied biedt op 33 km² alles wat het hart van een skiër of snowboarder begeert. In de Canadese Rocky Mountains vind je tevens de bekende skigebieden Sunshine en Lake Louise, bekend dankzij de FIS-wereldkampioenschappen. Dankzij de grote van de skigebieden, de veelzijdigheid en geringe bezoekersaantallen komt het vaak voor dat je de gehele piste voor jezelf hebt!

Après-ski Canada

Het après-ski aanbod in Canada is niet te vergelijken met dat van de Alpen. In talrijke après-ski bars wordt in Canada met of zonder livemuziek tot diep in de nacht gefeest. Wie niet houdt van uitbundige feesten, verblijft tijdens de avond in een gezellig restaurant of geniet van een open haard in een bar. Wie liever sportief bezig is gaat in de avond sneeuwschoen wandelen door het adembenemende landschap van het nationale park. Tevens kan er ook een hondensleerit gemaakt worden of met een sneeuwscooter getoerd worden. Skigebieden zoals Whistler bieden bovendien ook perfecte mogelijkheden om te winkelen.

Excursies Canada

Canada is de tweede grootste staat van de wereld. Het is moeilijk om het hele land met alle bijbehorende bezienswaardigheden tijdens één vakantie te ontdekken. Stedelijke gebieden zijn er ondanks de grootte van het land alleen in het zuiden. Het bezoeken van deze steden is in ieder geval de moeite waard. Vancouver bijvoorbeeld. De stad is bij de meesten nog bekend door de olympische winterspelen van 2010. De stad Vancouver biedt voor toeristen vele mogelijkheden. De bergen en de zee ontmoeten elkaar hier, dit zorgt voor een prachtige natuur. De Grouse Mountain, die met Noord-Amerika's grootste skilift te bereiken is, vormt een geliefde bezienswaardigheid. In het Stanley Park, het grooste park van de stadt, vind je een groot aquarium. Nog een uiterste? De spectaculaire Capilano hangbrug. Dit is de hoogste en langste hangbrug voor voetgangers ter wereld. Je vind hier tevens de grootste verzameling totempalen.

Natuurlijk lokt Toronto met haar CN toren, met 553 m het hoogste vrijstaande gebouw van Noord-Amerika. Daarnaast is de grote dierentuin ook een trekpleister. In Calgary kunnen bezoekers evenals in Vancouver de olympische geschiedenis bekijken. Je vind hier nog resten van de spelen uit 1988. Een prachtig uitzicht over de stad heb je vanaf de 190 m Calgary toren. De hoofdstad van Brits Columbia, Victoria is de "City of Gradens". En Chemainus wordt ook wel de stad van de geschilderde huizen genoemd. 39 grote muurschilderingen vertellen hier de geschiedenis van de stad en het land. Shopping queens voelen zich aangetrokken door de stad Edmonton. Hier vind je het grootste winkelcentrum ter wereld. 800 winkels, bars en restaurants. Daarnaast zijn er 26 bioscopen en 7 attracties zoals indoor-bungee jumping.

Voor natuurliefhebbers loont een bezoek in het Jasper Nationalpark zich. Ook omdat je hier in naar het verleden kunt reizen. Hier vind je de grootste aaneengesloten ijsbaan ten zuiden van de poolcirkel. Het Columbia Icefield heeft een oppervlakte van 325 vierkante kilometer. Het is een overblijfsel met 8 gletsjers uit de laatste ijstijd. Jaarcijfers op de borden rondom het ijsoppervlak illustreren echter de daling van het ijs.

Plaatsen Canada

Kaart vergroten

Plaatsen (regio) Hoogte Skigebied Pistes skigebied
vantot
Whistler
670 m Whistler Blackcomb 200 km 652 - 2.284 m

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter